1. Anasayfa »
  2. 4. Sınıf Matematik Testleri

4. Sınıf Matematik Çıkarma İşlemi Problemleri

Tebrikler sınavı tamamladınız.

Size verilen %%TIME_ALLOWED%% saniye içerisinde, %%TIME_USED%% saniye kullanarak sınavı tamamladınız.

Toplam %%TOTAL%% soru üzerinden %%SCORE%% DOĞRU cevap ve %%WRONG_ANSWERS%% YANLIŞ cevabınız bulunmaktadır.

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
Yük dolu bir gemi 32.469 kg gelmektedir. Yükün ağırlığı 12.576 kg ise geminin boş ağırlığı kaç kg ' dır ?
A
19.893 kg
B
19.863 kg
C
19.883 kg
D
19.793 kg
Soru 2
8.936 - 6.731 > A eşitsizliğini sağlayan en büyük " A " doğal sayısı kaçtır ?
A
2.205
B
2.202
C
2.203
D
2.204
Soru 3
Kağıda bir doğal sayı yazıp kapalı bir kutuya attım. Bu sayının 6.590 fazlası 12.478 ise kağıda yazdığım sayı kaçtır ?
A
5.988
B
5.888
C
5.688
D
5.588
Soru 4
Rakamları birbirinden farklı beş basamaklı en büyük tek doğal sayı ile, dört basamaklı en küçük çift doğal sayının farkı kaçtır ?
A
98.741
B
97.741
C
96.341
D
99.741
Soru 5
Bir çıkarma işleminde eksilen ile çıkanın toplamı 720 'dir. Fark 330 olduğuna göre çıkan kaçtır ?
A
195
B
410
C
390
D
205
Soru 6
12 yıl sonra 77 yaşında olacak olan dedem 20 yıl önce kaç yaşındaydı ?
A
55
B
35
C
45
D
65
Soru 7
Bir çıkarma işleminde eksileni 140 artırır çıkanı da 40 azaltırsak fark nasıl değişir ? 
A
100 artar.
B
100 azalır.
C
180 artar.
D
180 azalır.
Soru 8
Aylık 4.200 TL maaş alan Erdal, ev kirasına 565 TL, faturalara 220 TL, market alışverişine 650 TL harcıyor. Buna göre Erdal'a kaç TL para kalmıştır ?
A
2.435 TL
B
2.755 TL
C
2.765 TL
D
2.535 TL
Soru 9
Erdem 32 yaşındadır. Salih Erdem'den 12 yaş küçüktür. Buna göre 7 yıl önce Salih ve Erdem'in yaşları toplamı kaçtır ?
A
44
B
42
C
40
D
38
Soru 10
Bir çiftlikte sadece tavuk ve horoz vardır. Bu çiftlikte toplam 641 hayvanın 123 tanesi horoz olduğuna göre, bu çiftlikte kaç tavuk vardır ?
A
514
B
515
C
518
D
517
Soru 11
Utku Samsun'a gitmek için Rize'den yola çıktı. Samsun - Rize arası 679 km'dir. Utku toplamda 432 km yol aldığına göre Samsun'a varmak için geriye kaç km'lik yolu kalmıştır ? 
A
247 km
B
237 km
C
337 km
D
347 km
Soru 12
Aralarında 4'er yaş fark olan dört arkadaştan en büyüğü 44 yaşındadır. Buna göre bu arkadaşlar arasında en küçük olanı kaç yaşındadır ?
A
20
B
24
C
28
D
32
Soru 13
437 fazlası 870 olan sayı kaçtır ?
A
431
B
433
C
432
D
444
Soru 14
45 kg balığın sırasıyla 12 kg, 9 kg, 3 kg ve 14 kg 'ı satılmıştır. Tezgahta geriye kaç kg balık kalmıştır ?
A
7 kg
B
6 kg
C
8 kg
D
9 kg
Soru 15
  • Hakan'ın 120 tane misketi vardır. Hakan 20 tane misket Burak'tan, 15 tane misket Uğurcan'dan alıp, 32 tane misketini kardeşine vermiştir. Buna göre Hakan 'ın kaç misketi olmuştur ?
Yukarıdaki problemin çözümünde sırasıyla hangi işlemler yapılmalıdır ?  
A
20 + 15 = 35 , 35- 32 = 3 , 120 - 3 = 117
B
20 - 15 = 5 , 32 + 5 = 37 , 120 - 37 = 83
C
120 + 20 = 140 , 140 - 15 = 125 , 125 + 32 = 157
D
120 + 20 = 140 , 140 + 15 = 155 , 155 - 32 = 123
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
15 tamamladınız.
Liste
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
1112131415
Son
Geri dön

DİĞER TESTLER

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapılan Yorumlar (1)

  • bu program çok güzelmiş bumun sayesinde derslerim çok güzel bu prorramı kim yaptıysa yapana çok teşekkür etmek isteri saygılarla onur